Awesome Banana Nutella Butter Cups!

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So happy it’s Friday!!! 🙂 Weekends are the best moment to relax and enjoy all the good work of the week… and usually that comes with a little dessert here and there… so I thought of a way of being able to indulge on something delicious without feeling the slightest guilt afterwards. Guess what, it’s possible! Today I share with you my Banana Nutella Butter Cups: sugar free, dairy free, gluten free, paleo and super nutritious of course! the difference between my Butter Cups and commercial ones is in the ingredients. Yes, ingredients, ingredients, ingredients. The Butter Cups you usually get in a convenience store are filled with trans fat, harmful additives, and other processed ingredients that are really hard for your body to metabolize, hence causing inflammation within. On the other side, my Butter Cups are made with my Raw Nutella (find recipe here), raw cacao powder, raw honey, extra virgin coconut oil, and bananas. Thats it!! No weird stuff going on, just plain simple natural food ;). Oh! And sooo nutritious… I’ve already talked about the health benefits of all the ingredients (you can check them out HERE, HERE and HERE), and I really don’t want to bore you with more info so lets get down to business.

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Banana Nutella Butter Cups

(makes 4-5 muffin cups)

  • 1/3 cup raw cacao powder
  • 1/3 cup extra virgin coconut oil
  • 2 tbsp raw honey (can be replaced with maple syrup)
  • 1/2 of a banana (very ripe)
  • 2 tbsp raw nutella (recipe clicking here)

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  1. Slice the banana into 1 inch pieces. Place on the freezer while you prepare the chocolate.
  2. Place the coconut oil and honey on a pot, melt in very low heat and remove from fire. Add the cacao powder and mix well.
  3. Place muffin paper liners on the kitchen table (4 or five) and fill the floor of the liners with the chocolate sauce, just about 1 inch width. Rest the muffin liners on the freezer about 20 minutes to let the chocolate set.
  4. Remove the liners and bananas from the freezer. Add 1 tsp of nutella and then one slice of banana in each liner. Make sure the fillings are in the middle and aren’t touching the sides (you will want the chocolate to cover the sides)
  5. Fill each muffin liner with the rest of the chocolate. Press down the banana pieces with fingers so it levels off at the top ;).
  6. Place in the freezer for at least half an hour, remove the paper liners and enjoy!

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Español:

Tan feliz que es viernes !!! 🙂 Los fines de semana son EL momento para relajarse y disfrutar de todo el gran trabajo de la semana … y por lo general ese disfrute viene acompañado de algunos postres y gustitos que nos damos … así que pensé en una manera de poder disfrutar de algo rico y no sentir la más mínima culpa después. ¿Y sabés qué? Es posible! Hoy quiero compartir con ustedes mis Cupcakes de chocolate con Nutella y Banana: son libres de azúcar, lácteos y gluten. Además son paleo y super nutritivos por supuesto! La diferencia entre mis Cupcakes y los comerciales está en los ingredientes. Sí, los ingredientes, los ingredientes, los ingredientes. Los Cupcakes de chocolate que se consiguen en kioscos y supermercados están llenos de grasas trans, aditivos nocivos, y otros ingredientes procesados ​​que son muy difíciles para el cuerpo de metabolizar, por lo tanto, causan inflamación en el cuerpo. Por otro lado, mis cupcakes están hechos con mi Nutella Raw (Encontrá la receta acá), cacao en polvo, miel orgánica, aceite de coco extra virgen y bananas. Eso es todo!! No contienen cosas raras, están hechos de alimentos puramente naturales ;). Ah! Y son tan nutritivos … ya hablé de los beneficios que aportan a la salud los ingredientes en posts anteriores (Podés ver los beneficios acá, acá y acá), y no los quiero aburrir con tanta info, asi qué vamos directo con la receta!

Cupcakes de Chocolate con Banana y Nutella

(rinde 4-5 cupcakes)

  1. Rebanar la banana en pedazos finos de 1/2 centimetro. Colocar en el freezer mientras preparás el chocolate.
  2. Derretir el aceite de coco y la miel en una cacerola a fuego bien lento. Retirar del fuego y agregar el cacao. Mezclar bien.
  3. Poner moldes de muffins en tu mesa de la cocina y cubrir la base con el chocolate, solamente 1/2 centimentro de ancho. Llevar al freezer por 20 minutos para que se endurezca el chocolate.
  4. Quitar del freezer los moldes y la banana en rodajas. Agregar en el medio de cada molde una cdita de Nutella y una rodaja de banana (asegurarse de que no llegue a los bordes la nutella y banana, ya que queremos que el chocolate cubra los bordes).
  5. Agregar el resto del chocolate a los moldes hasta cubrir todo el relleno. Si no lográs cubrir por completo el relleno, presiona con los dedos la rodaja de banana hacia abajo para que quede una capa superior de chocolate mas o menos recta y lisa.
  6. Llevar al freezer por media hora, retirar los cupcakes del molde y a disfrutar!

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