Leche de Almendras // Almond Milk

Aprendé cómo hacer leche de almendras con esta receta

Learn how to make almond milk with this recipe

Hoy quería compartir con ustedes la manera más simple de hacer leche de almendras. Las almendras son una de mis frutas secas preferidas, porque se pueden agregar a muchas recetas y siempre quedan geniales. También me encantan porque contienen una gran cantidad de vitamina E, la más importante para una piel, uñas y pelo saludable. Alguna vez se preguntaron porqué tantas cremas están fortificadas con aceite de almendras? Eso es porque la vitamina E que se encuentra concentrada en el aceite de almendras actúa como un antioxidante increíble que combate los radicales libre y protege  a las células de la piel del envejecimiento prematuro. Increíble no? Ésta fruta seca también es rica en vitaminas del complejo B, fibra alimentaria y ácidos grasos esenciales mono y poliinstaturados que son responsables de disminuir el colesterol LDL (malo). Un estudio nuevo ha demostrado que una porción de almendras por día puede ayudar al descenso de peso. Así que les dejo la receta para que la disfruten!

almendras

Leche de Almendras Antioxidante

  • 1 taza de almendras crudas
  • 3 tazas de agua filtrada (o mineral)
  • 1 cucharada de miel pura o 2 dátiles (opcional)
  • 1 cucharadita de canela molida (opcional)
  • 1 cucharadita de extracto de vainilla natural (opcional)
  1. Poner las almendras en remojo durante la noche (o por lo menos por 6 horas) en un frasco o bowl con abundante agua.
  2. Después de remojar, colocar las almendras en un colador y enjuagar bien con agua limpia. Dejar escurrir. Colocar las almendras y las 3 tazas de agua en una licuadora y procesar por 1-2 minutos hasta triturar por completo las almendras y obtener un líquido blanquecino .
  3. Colocar una bolsa para germinados o un filtro de café limpio por encima de un bowl grande y verter el líquido a través de la bolsa o filtro. Una vez que la bolsa haya drenado la mayoría del líquido, exprimir el resto con las manos, presionando firmemente la bolsa para liberar la mayor cantidad de líquido.
  4. Si se quiere una leche de almendras dulce, licuar el líquido recolectado con los dátiles/miel y agregar las especias y saborizantes deseados (canela, extracto de vainilla, etc).
  5. Colocar la leche de almendras en un frasco hermético adentro de la heladera y consumir dentro de 7 días.

almond-milk

English

Today I wanted to share with you the simplest way to make almond milk. Almonds are one of my favorite nuts, because you can add them to most recipes and they’ll always taste amazing. Also because they are packed with vitamin E, the most important nutrient for beautiful skin, hair and nails. Ever wonder why lots of body lotions and creams are fortified with almond oil? Well guess what, it’s because of this amazing liposoluble vitamin that acts as an amazing antioxidant that fights free radicals and protects skin cells from aging. Fascinating don’t you think? They are also rich in B vitamins, fiber and the essential mono and polyunsaturated fatty acids that are responsible for lowering LDL (bad) cholesterol. New research has even shown that a serving of almonds per day can aid in weight loss efforts. So, enjoy the recipe!

almonds

Antioxidant Almond Milk

  • 1 cup of raw almonds
  • 3 cups of filtered water
  • 1 tablespoon of raw honey or 2 dates (optional)
  • 1 teaspoon of ground cinnamon (optional)
  • 1 teaspoon of vanilla extract (optional)
  1. Soak the almonds overnight (or for at least 6 hours). To do so, place almonds in a large bowl and cover with abundant filtered water and leave aside.
  2. The next morning drain and rinse the almonds. Place them in a blender with the 3 cups of water and process for 1-2 minutes until almonds are completely processed.
  3. Place a jelly bag strainer or nut milk bag on top of a large bowl and pour the milk through it. Once the bag is partially drained, squeeze the rest of the liquid out with your hands. Try to squeeze as much liquid as possible, without breaking the bag.
  4. If you want to add some extra flavor and sweetness, place the honey/dates, vanilla extract and/or cinnamon into the blender with the strained milk and blend again until smooth.
  5. Store the milk in an airtight container in the fridge and consume within 7 days.

leche-de-almendras

0 Comments

Add yours →

23 Pingbacks

  1. Avocado, Banana & Strawberry Glow Smoothie | s o u l s e a s o n i n g
  2. Easy Detox Green Smoothie | s o u l s e a s o n i n g
  3. Licuado de Cacao, Cerezas & Coco | The Wellbar Journal
  4. Diary of a Model // Diario de una Modelo: Estefania Vazquez Conde | The Wellbar Journal
  5. Healthy Overnight Oatmeal // Avena Nocturna Saludable | The Wellbar Journal
  6. Tangerine Chia Pudding // Pudding de Chia con Mandarina | The Wellbar Journal
  7. Cinco Recetas de Panqueques Saludables // Five Recipes for Healthy Pancakes | The Wellbar Journal
  8. Pepas de Almendra y Coco // Almond & Coconut Thumbprint Cookies | The Wellbar Journal
  9. Tres Recetas de Pizza Saludable // Three Healthy Pizza Recipes | The Wellbar Journal
  10. 3 Recetas con Harina de Quinoa // 3 Recipes with Quinoa Flour | The Wellbar Journal
  11. Mousse de Chia y Chocolate // Chocolate & Chia Mousse | The Wellbar Journal
  12. 3 Recetas con la Pulpa de Almendras // 3 Recipes with Leftover Almond Pulp | The Wellbar Journal
  13. 4 Variaciones de Tostadas // 4 Healthy Toast Toppings | The Wellbar Journal
  14. 3 Recetas con Alimentos para Mejorar la Piel // 3 Recipes with the Best Foods for Skin | The Wellbar Journal
  15. Pudding de Chia con Mandarina // Tangerine Chia Pudding | The Wellbar Journal
  16. Mango & Banana Ice Popsicles | The Wellbar Journal
  17. 3 Tortas Saludables // 3 Healthy Cakes | The Wellbar Journal
  18. 3 Tartas de Verduras // 3 Vegetable Tarts | The Wellbar Journal
  19. Bizcochuelo de Chocolate // Chocolate Sponge Cake | The Wellbar Journal
  20. Torta Moka con Manteca de Maní // Peanut Butter Mocha Cake | The Wellbar Journal
  21. 3 Licuados Saludables en Bowls // 3 Healthy Smoothie Bowls | The Wellbar Journal
  22. San Valentín // Valentine’s Day | The Wellbar Journal
  23. Mis Ingredientes Esenciales // My Pantry Essentials | The Wellbar Journal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: