Raw Brownie Cupcakes with Avocado & Chocolate Ganache

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TGIF! Yay! So today I wanted to share with you one of my favorite desserts of all times: Raw Brownies! I gave them a little twist and turned them into cupcakes and added a chocolate ganache made with healthy and simple ingredients. So you get these cute and delicious cupcakes full of nutrients! These guys contain cacao, pecans, almonds, dates, avocado, honey, coconut oil and pistachios to garnish. I love cacao (who doesn’t) and its really good for your skin and overall health (get to know WHY HERE). Pecans are packed with plant sterols, valuable compounds that are effective at lowering cholesterol levels. Pecans are also antioxidant-rich which helps prevent the plaque formation that causes hardening of the arteries. They’re rich in oleic acid, the healthy fat found in olives and avocado. As a good source of vitamin B3 pecans are the perfect option if you’re fighting fatigue because this vitamin helps us access the energy in our food. If you avoid dairy, calcium-rich almonds are a good choice to ensure you’re getting enough of this bone-building mineral. Almonds are also high in vitamin E, a nutrient which helps to improve the condition and appearance of your skin. For some extra heart help, swap flaked almonds for the whole nut – with the skin intact – because the almond’s skin is full of heart-protecting compounds called flavonoids. For the ganache I used avocados, which are so creamy and nutritious (get to know avocados HERE). I also used coconut oil, which contains medium chain triglycerides (MCTs), saturated fat that can help lower cholesterol, balance HDL-to-LDL ratios and aid in weight loss. To sweeten up the ganache I used raw honey that supports your immune system, alleviates digestion, and has anti-fungal and anti-microbial properties.

So there you go, a delicious way to get all your nutrients :).

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Raw Brownie Cupcakes with Avocado & Chocolate Ganache

(makes about 12 cupcakes)

For the base:

  • 2 cups of dates
  • 1 cup of pecans
  • 1 cup of almonds
  • 1/2 cup of raw cacao powder
  • 1/8 cup of cacao nibs
  • 10 grams of cacao butter (or 1 tbsp of coconut oil)

For the ganache:

  • 2 avocados, skin and seed removed
  • 1/2 cup of raw cacao powder
  • 1/2 cup of raw honey
  • 2 tbsps of extra virgin coconut oil, melted
  • 1/4 cup of pistachios, roughly chopped in food processor (for garnish)
  1. Place pecans and almonds in food processor and pulse until you get a ground meal. Remove from food processor.
  2. Place dates in food processor and pulse until a paste is formed.
  3. Add ground nuts, cacao butter and cacao powder into the food processor with the dates and process to form a brownie pebble like consistency that holds together when pressed between your fingers.
  4. Add cacao nibs and blend for a few seconds to mix well.
  5. Place muffin paper liners in a muffin tin and press mixture inside each liner. Place in the freezer for 20 minutes whilst you make the ganache.

  6. Place all ganache ingredients in the food processor (except the pistachios) and blend until smooth.
  7. Remove the brownie base from freezer. Discard paper liners and add the ganache on top of each brownie cupcake. Garnish with the pistachios. Enjoy!

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Español

VIERNES!! Hoy quiero compartir con ustedes uno de mis postres preferidos: Raw Brownies! Les di una vuelta de rosca y los convertí en cupcakes y les agregué un ganache de chocolate hecho con ingredientes saludables y simples. Estos cupcakes contienen cacao amargo, nueces pecan, almendras, dátiles, palta, miel orgánica, aceite de coco y pistachos. Me encanta el cacao (a quien no?) y es realmente muy bueno para la piel y la salud en general (para conocer por qué clickeá acá). Las nueces pecan contienen esteroles vegetales, que son compuestos valiosos para la reducción de los niveles de colesterol. Éstas también son ricas en antioxidantes que ayudan a prevenir la formación de placas en las arterias. Más aún, son ricas en ácido oleico, aquella grasa saludable que se encuentra en las aceitunas y la palta ;). Las pecan son una buena fuente de vitamina B3 que ayuda a combatir la fatiga, facilitando el acceso a la energía en nuestros alimentos. Las almendras son una gran fuente de calcio y vitamina E, que ayuda a mejorar la condición y apariencia de la piel (hola piel de bebé! 😉 ). Y por si te quedaban dudas, la piel de la almendra está llena de flavonoides que ayudan a proteger al corazón. Para el ganache utilicé la palta, que es super cremosa y nutritiva (para conocer más de la palta clickeá acá). También usé aceite de coco extra virgen, que contiene triglicéridos de cadena media, un tipo de grasa saturada que puede ayudar a reducir el colesterol, equilibrar la relación HDL-LDL (lipoproteinas que transportan el colesterol en sangre) y a promover el descenso de peso. Para endulzar el ganache utilicé miel orgánica que favorece al sistema inmunológico, alivia la digestión, y tiene propiedades anti-hongos y anti-microbianas.

Bueno ahora a lo importante! La receta!!!

Cupcakes de Brownie “Raw” con Ganache de Palta & Chocolate 

(rinde aprox 12 cupcakes)

Para la base:

  • 2 tazas de dátiles
  • 1 taza de nueces pecan
  • 1 taza de almendras
  • 1/2 taza de cacao amargo en polvo
  • 1/8 taza de granos de cacao (opcional)
  • 10 gramos de manteca de cacao (o 1 cucharada de aceite de coco o ghee)

Para la ganache:

  • 2 paltas, sin piel y sin semilla
  • 1/2 taza de cacao amargo en polvo
  • 1/2 taza de miel orgánica
  • 2 cucharadas de aceite de coco extra virgen, derretido
  • 1/4 taza de pistachos, levemente picado (opcional)
  1. Colocar las nueces y las almendras en una procesadora y mezclar hasta que se obtenga una especie de harina molida. Retirar de la procesadora.
  2. Colocar los dátiles en la procesadora y mezclar hasta que se forme una pasta.
  3. Añadir las nueces molidas, la manteca de cacao y el cacao en polvo junto con los dátiles y procesar hasta formar una consistencia pegajosa, donde al presionar la mezcla con los dedos ésta se mantenga unida/pegada.
  4. Añadir los granos de cacao (opcional) y mezclar durante unos segundos para mezclar bien.
  5. Colocar moldes de papel para muffins en un molde metálico para muffins y rellenar los moldes con la mezcla, presionando firmemente para que se adhiera bien. Colocar los cupcakes en el freezer durante 20 minutos mientras se realiza el ganache.
  6. Colocar todos los ingredientes del ganache en la procesadora (excepto los pistachos) y mezclar hasta que esté suave y uniforme.
  7. Retirar la base de los brownies del freezer. Desechar moldes de papel y añadir el ganache en la parte superior de cada cupcake de brownie. Decorar con los pistachos. Voila!

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